Dirk van Mourik 50 jaar in dienst

Maandag 16 november jl. was het zover… Dirk van Mourik, vakman van het eerste uur, was precies 50 jaar onderdeel van Weijman. Ondanks de geldende maatregelen en de beperkingen die dat met zich meebrengt, hebben we Dirk flink in het zonnetje gezet.

De jubileum dag

De dag begon met een gezond ontbijt op de bouwplaats met zijn directe collega’s, gevolgd door taart en koffie en een warme woorden van waardering van Eric van de Pol (technisch commercieel directeur bij Weijman). Eric haalde herinneringen op aan de afgelopen 50 jaar van Dirk bij Weijman. Want vraag je rond binnen Weijman naar Dirk, dan komen telkens dezelfde woorden terug: een echte vakman, pietje precies, een persoonlijkheid die het liefst zelf aan het werk is, maar wat vooral door iedereen beaamd wordt: Dirk is een rots in de branding. Iemand die altijd voor je klaar staat, die voor de klanten klaarstaat. Weer of geen weer, werkdag of weekend… een echte aanwinst voor het team, al 50 jaar.

Hoe het ooit begon…

Op 16 november 1970 kwam Dirk bij Weijman in dienst als leerling schilder. Bijzonder, want Dirk was eigenlijk met zijn 16 jaar gestart als groenteman én doorgaans werden er in de winter geen schilders aangenomen. Maar Dirk wel. En hoe zwaar het soms was in al die jaren, zowel Weijman als Dirk redden het… samen. En nu gaat hij, op de dag dat hij 50 jaar geleden in dienst kwam bij Weijman, met pensioen. Een mooie loopbaan om op terug te kijken. Als dank en erkenning voor zijn jarenlange inzet en bijdrage ontving Dirk uit handen van Eric ook een oorkonde van Koninklijk Onderhoud Nederland met gegraveerde gouden legpenning en draagspeld. Een mooi cadeau en veel waardering.

Terug naar vorige pagina