Hoe gewoon DOEN mogelijkheden biedt

Terugblik op een mooi en dankbaar SROI traject in Den Haag

In 2023 is het prachtige initiatief gestart in den Haag: de DOE-dagen. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag, ROC Mondriaan en drie woningcorporaties in Den Haag (waaronder Haag Wonen). SROI kandidaten krijgen de kans om nieuwe kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen, waarmee ze uitzicht hebben op een betere toekomst.

Tijdens de DOE-dag in mei stond het schildersvak centraal. De bezoekers konden deelnemen aan verschillende workshops en daarbij kennis maken met alle facetten van het schildersvak. Na het volgen van de verschillende workshops hebben een aantal personen zich aangemeld voor de verkorte basis opleiding, gegeven bij het ROC Mondriaan.  Hierna volgt de praktijkervaring. Weijman heeft hiervoor opleidingsplaatsen beschikbaar gesteld zodat de kandidaten zich verder kunnen ontwikkelen in het schildersvak.

Samen met een leermeester gingen de kandidaten aan de slag op een project van Haag Wonen om zo echt te kunnen ervaren wat het schildersvak inhoudt. Nu, een half jaar later, kijken we nog steeds terug op een geslaagde dag. Een van de mannen die sinds een half jaar onder de hoede is genomen door Weijman is John. In onderstaand filmpje deelt John zijn ervaring.

Bron: Haag Wonen

Raymon van Zwam, projectleider bij Weijman, vertelt; “Het is mooi om te zien dat, als je samen met verschillende partijen de schouders eronder zet, je mensen kan inspireren om voor een ander vak te kiezen en ze daarmee weer aan het werk kan helpen. In hun eigen regio kunnen zij praktijk ervaring op doen. Dat is niet alleen voor deze mensen goed, maar het is ook een nieuwe en positieve kijk op hoe we om kunnen gaan met de krapte op de arbeidsmarkt. Bij Weijman hebben we de ervaring én mogelijkheden in huis om mensen te begeleiden. We hebben gecertificeerde leermeesters die hun passie en kunde met liefde overbrengen.”

John is heel leergierig en heeft in de kerstvakantie meegelopen met een van onze timmermannen. Daar heeft hij zijn liefde voor het allround schilders- en onderhoudsvak ontdekt en wil zich graag daarin nog verder ontwikkelen. Wij zijn er trots op dat wij hem daarin mogen begeleiden!

Terug naar vorige pagina