Samen Weijman: in gesprek met Lisette en Joella

De stage van Lisette (21) en Joella (19) binnen het team van PO loopt bijna ten einde, dus we zijn benieuwd naar hoe ze hun stage hebben ervaren en welke dingen we misschien nog niet van ze wisten. We deden een korte Q&A met beide dames die sinds begin dit jaar stage bij ons lopen. De stage doen ze voor hun opleiding ‘Projectmanager Vastgoedonderhoud’ in Utrecht. Lisette is een oude bekende van de collega’s in Woerden. Ze liep eerder al eens stage bij Weijman Woerden.

Samen Weijman - in gesprek met Joella en Lisette

Wat wilden jullie worden toen je klein was?

L: dierenarts. Omdat m’n tante dierenarts was en praktijk aan huis had. Het beroep leek me eigenlijk alleen leuk vanwege haar. Maar toen ik ouder werd zag ik het mezelf niet doen. Op mijn 18e koos ik daarom toch voor iets heel anders, namelijk vastgoed.

J: Ik had geen idee wat ik wilde worden. Toen we gingen verhuizen en ik in aanraking kwam met makelaardij leek me dat heel leuk en interessant, ook leek het toekomstperspectief me heel gunstig. Maar het bleek niks voor mij. Je zit veel binnen op kantoor en hebt met veel regels te maken. Nu ik binnen mijn opleiding focus op renovatie vind ik dat veel leuker. Het biedt zoveel mogelijkheden en er zitten zoveel kanten aan dit vakgebied.

Als je nu op vakantie mocht (en kon), waar zou de reis heen gaan?

J: Australië, mijn moeder komt daar vandaan. Ik ben er nog nooit geweest, maar alle familie van mijn moeders kant woont in de richting Perth. Daar zou ik heen willen.

L: De Bahama’s! Mijn ouders zijn daar getrouwd. Dus dat heeft wel een speciale lading. Én er zijn varkentjes op het strand, die lijken me zo leuk. Ook is er een leguanen eiland. Met heel veel van die echt grote leguanen, dat lijkt me echt gaaf!

Welke BN’er heb je ooit ontmoet?

L: Die kale man van de postcode loterij, die met die stem… Ik sta er zelfs mee op de foto. Lisette denkt even diep na en roept dan: Gaston, haha! En Ben Saunders heb ik ook een keer ontmoet, of nou ja… gezien van dichtbij. Dat is niet echt ontmoeten toch?

J: Ik sta op de foto met OG3NE. En de cast van Mamma Mia! Maar dat is ook niet echt ontmoeten toch? Ja je ziet ze van dichtbij, maar ik heb ze niet echt gesproken…

Wat vonden jullie het leukste aan je stage bij Weijman?

L: Dat je ook mee naar buiten gaat. Zo zie je de dingen waar je in theorie over leert, in de praktijk. En ook dat je echt het hele proces van een project ziet. Dat je met bewoners te maken hebt en krijgt en hoe dat gaat in de praktijk.

J: Wat ik leuk vond aan mijn stage is dat je echt in het diepe gegooid wordt en daarna pas echt met het proces bezig gaat. Ik heb geleerd hoe je met ongeplande situaties omgaat en hoe je daar op in kunt spelen.

 

Wat gaan jullie niet missen aan je stage?

J: Sowieso alle schoolverslagen…

L: De reistijd!

J: Die reistijd mis ik niet, ik ga juist missen dat m’n stage zo dichtbij is.

L: Nou, in woerden kon ik lopen. Maar ik ging vaak gewoon met de auto, haha. Als het regende ging ik echt niet lopen!

Wat gaan jullie het meeste missen?

J&L (unaniem): de gezelligheid! Iedereen gaat goed en leuk met elkaar om hier. Het is heel open. Het maakt de samenwerking echt heel fijn.

Welke tip heb je voor toekomstige stagiaires hier?

J: zoek goed uit wat school van je verwacht qua stage en wat het stagebedrijf je kan bieden én wat je zelf wil leren. Onderzoek welke mogelijkheden je hebt en communiceer dit duidelijk met je school en je stage. Als je ergens voor kiest dat je van te voren weet waar je voor kiest. In mijn geval had ik dan gekozen voor een langere stage.

L: ik zit hier 5 maanden. Maar ook dat is kort. Ik ben namelijk echt een leek in dit vakgebied. De tijd die ik nu heb is eigenlijk te kort om alles te leren.

J: Ja, ik ben net ingewerkt en nu moeten ze me weer loslaten. Dat vind ik jammer voor mij en jammer voor weijman. En ik ben nu echt veel bezig met de theorie, omdat ik een onderzoek doe naar Resultaat Gericht Samenwerken en heb daardoor minder tijd voor de praktijk. Dat vind ik echt jammer.

Waar ben je het meest trots op?

L: Dat ik in de korte tijd van mijn stage zoveel mogelijk kennis en vaardigheden op heb gedaan.

J: Dat ik doorgezet heb ondanks de tegenslagen vanuit school. En dat ik zoveel mogelijk uit mijn stage heb gehaald.

L: en dat ik een dagje mee heb gelopen met Marco. Toen heb ik geholpen om kozijnen in elkaar te zetten. Heel interessant hoe het echt in elkaar gezet wordt. Daar komt echt veel meer bij kijken dan je van te voren denkt. En… het was super gezellig!

 

Terug naar vorige pagina