Samen Weijman: in gesprek met Mark

Mark van de Meene is allround vakman in wording. Hij loopt namelijk mee in het team van DO als leerling timmerman. In deze rol leert de (bijna) 22-jarige alles op het gebied van onderhoud. Mark volgde de opleiding technicus mechatronica, maar na het afronden hiervan bleek de wereld en het type mensen niet echt bij hem te passen. Gelukkig vond hij in Weijman en het team van Chris een betere match. “Iedere dag is anders, ik loop mee met verschillende collega’s en ik leer ontzettend veel. Dat is wat ik wilde. En er wordt veel gelachen” aldus een enthousiaste Mark aan de telefoon. We vroegen hem in een kort interview van alles om hem wat beter te leren kennen.

Wie is Mark van de Meene?

Ik ben sinds half oktober begonnen bij Weijman in het team van Chris. Ik ben hier begonnen omdat ik wilde blijven leren en echt iets anders zocht dan de wereld waar ik werkzaam was. Ik wist dat ik echt alles moest gaan leren om hier aan de slag te gaan, want echt kennis van de bouw ontbrak. Dus dat ben ik nu aan het bijspijkeren met een opleiding Timmerman.

Het proces zit er aardig in inmiddels, dus nu komt het aan op ervaring op doen. Ik pak steeds meer dingen zelfstandig op en dat vind ik echt gaaf. Ik heb laatst mijn eerste klus volledig zelfstandig opgepakt!

Naast het werk hou ik erg van stappen en gezelligheid met vrienden. Wat mensen wellicht niet verwachten, maar ik ben erg van de impulsieve activiteiten. Gewoon doen waar je op dat moment zin in hebt: karten, bowling of naar een klimbos bijvoorbeeld. Dat soort activiteiten onderneem ik graag met mijn vrienden. Ik ben echt een sociaal dier. Ik vind het ook heel leuk om te gaan golfen met vader.

Qua sport houd ik erg van voetbal, tennis en (als het weer kan) fitness.

Hoe bevalt de bouw je tot nu toe?

Heel goed. Het is een heel eerlijk en direct wereldje. Een compleet andere cultuur dan ik gewend was. Dat vind ik echt prettig. Het was wel heel erg wennen, want ik ben de jongste in het team.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt tijdens het werk tot nu toe?

Dat is eigenlijk niet specifiek één ding. Wat ik gewoon heel leuk vind is de humor onder de collega’s.

Welke klus vond je het leukst?

Wat ik echt een gave klus vond, was om in de voormalige woning van Harold in Millingen aan de Rijn, samen met Peter en Andre het glas van de zijkant van de woning te vervangen.

Ook de schuur achter was een mooi project. Daar moest een nieuw dak op. Kijk, dat is echt timmermanswerk, dus daar ga ik voor!

Wat weten de collega’s nog niet van je?

Ongetwijfeld weet niet iedereen dat ik in 2017 leukemie heb gehad. Het is een goed behandelbare vorm en ik slik dagelijks een chemo tablet. Hopelijk mag ik hier over een jaar stoppen. Maar hoe langer je die pillen slikt hoe hoger de kans dat het wegblijft, dus dat is nog iets waar ik over nadenk. Hier komt ook mijn positieve instelling vandaan.  Je kan in een hoekje gaan zitten huilen, maar daar schiet je niks mee op. Het is cliché maar waar: “pluk de dag”.

Flash forward, we zijn 25 jaar verder. Waar zie je jezelf dan?

Wie weet heb ik tegen die tijd het bedrijf van mijn vader overgenomen. Hij is vastgoedondernemer. Dus wellicht als ik tegen die tijd alle kennis en ervaring op heb gedaan die nodig is en ik zie het zitten, dat ik dan zijn bedrijf overneem. Maar, eerlijk gezegd ben ik daar nu totaal nog niet mee bezig. Ik heb het super naar mijn zin hier en ik zie wel wat er op mijn pad komt. Wie weet ga ik nog doorleren na de opleiding die ik nu doe. Al ben ik hier nog zeker 1,5 jaar zoet mee, ik zie het tegen die tijd wel.

Wat staat boven aan je bucketlist?

Ik denk op reis naar Azië. Ik ben dol op reizen en nieuwe dingen ontdekken. Azië is een totaal andere wereld, het lijkt me echt gaaf om daar rond te reizen.

Terug naar vorige pagina