Weijman door de modder voor Stichting Scoren in de Wijk

Veenendaal – Jaap Pilon en Wilco den Hartog, oprichters en kartrekkers van Stichting Scoren in de Wijk, hebben afgelopen maandag een bezoek gebracht aan Weijman Vastgoedonderhoud om daar een cheque in ontvangst te nemen. Het bedrag is de opbrengst van de deelname van maar liefst 12 medewerkers van Weijman aan Mud Masters Biddinghuizen afgelopen september.

Deze medewerkers hebben zich in kader van vitaliteit, een punt dat hoog op de agenda staat voor de werknemers bij Weijman, samen door een parcours van 6 en 10 kilometer staande gehouden. De events van Mud Masters staan bekend om hun uitdagende obstakels, zoals verschillende klimwanden, glijbanen en modderpoelen waar de deelnemers doorheen moeten. Deelnemers halen dan ook nooit schoon de finish. Als extra motivatie wilde de medewerkers een goed doel koppelen aan hun deelname. En zij hebben hun collega’s, familie en vrienden gevraagd om hen te sponsoren voor Stichting Scoren in de wijk.

Werken aan een fijn(er) thuis

Dat de keuze is gevallen voor deze stichting is voor Weijman logisch. Stichting Scoren in de Wijk werkt met de kinderen en jongeren uit de wijken in Veenendaal waar Weijman het onderhoud uitvoert aan de woningen voor de wooncorporatie. “Wij komen thuis bij deze kinderen. Hoe mooi is het als wij naast een fijn(er) thuis ook kunnen bijdrage aan een betere toekomst?” aldus Thijs van Welsem, Projectleider Planontwikkeling bij Weijman en initiatiefnemer van de deelname aan Mud Masters.

Overeenkomsten

Thijs vertelt ook dat ze voor hun deelname veel getraind hebben om ervoor te zorgen dat het team er helemaal klaar voor was. Dit zorgt ervoor dat je niet het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat en dat het teamgevoel versterkt wordt. Ook bij stichting Scoren in de Wijk stimuleren ze kinderen om samen te sporten en samen te kijken naar hoe dingen anders of beter kunnen. Vol passie vertellen Jaap Pilon en Wilco den Hartog over wat ze doen met de stichting en wat zij, samen met vrijwilligers, voor deze kinderen kunnen betekenen. De stichting bestaat al sinds 2014 en jaarlijks nemen er tussen de 150 en 200 kinderen uit Veenendaal deel aan de sport- en sociale activiteiten. Daarnaast breidt de stichting hun activiteiten uit met een programma genaamd Scoren voor je toekomst, dat zich richt op jongvolwassenen.

Tijdens het gesprek afgelopen maandag vonden beide partijen dan ook veel overeenkomsten in hun aanpak. Daarbij is ook toegezegd dat er een plan wordt gemaakt om te kijken of Weijman meer voor de stichting kan gaan betekenen, omdat de inzet van bedrijven van groot belang is voor het succes van deze stichting. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij Weijman hoog in het vaandel. Zij besteden al jarenlang tijd en aandacht aan MVO. Peter Kraaijeveld, directeur bij Weijman vult aan; “We voelen ons niet alleen verantwoordelijk voor het gezond houden van onze organisatie, maar ook van de omgeving waarin wij werken.”

Terug naar vorige pagina