Weijman werkt aan duurzaam wonen

Weijman Vastgoedonderhoud is een duurzaam onderhoudsbedrijf. Wij zoeken samen met onze opdrachtgevers naar onderhoudsoplossingen met een lange levensduur en maken duurzame keuzes in materiaal en onderhoudsscenario’s. Dit zorgt voor zo min mogelijk impact op mens en milieu. Weijman voert regelmatig energetische maatregelen uit voor verschillende opdrachtgevers, zodat de woningen voorzien zijn van het hoogst haalbare energielabel.

Zonnepanelen als grootste energievoorziening

Voor opdrachtgever Waterweg Wonen heeft Weijman groot onderhoud uitgevoerd bij 168 woningen van een flat op de Zwaluwenlaan in Vlaardingen. Naast het renoveren van badkamer, keuken en toilet, zijn er meerdere energetische maatregelen doorgevoerd. Zo zijn er geïntegreerde zonnepanelen geplaatst in de aluminium gevel, die stroom opwekken voor de openbare voorzieningen in de flat, zoals de ingangen, galerijen, trappenhuizen en de vergaderruimte voor VvE’s. Ook aan de fysieke uitstraling van het pand is gedacht. Op de gevel is een ets van een zwaluw gemaakt, verdeeld over een groot aantal ruiten. Het paradepaardje van de straat.

Labelsprong van E-F naar A-B

De appartementen zijn gedeeltelijk voorzien van HR++ glas en er zijn individuele CV ketels geplaatst, in plaats van een ketelhuis boven op het dak. De woningen hebben een labelsprong gemaakt van E-F naar A-B label.

162 woningen in Katwijk van label E-F naar A+ en A++

Voor opdrachtgever Dunavie voert Weijman groot onderhoud uit bij 162 woningen, gelegen aan de Secretaris Varkevisserstraat in Katwijk. Alle 162 woningen worden compleet geïsoleerd. Het vervangen van kozijnen en glas, het vervangen van de dakbedekking, het opnieuw isoleren van de schuine kap en het installeren van geïntegreerde ventilatie bij alle woningen, zorgt voor een labelsprong van E-F naar A+ en A++. Dit levert de bewoners een grote winst op in het energieverbruik.

Verbetering energielabels voor Rochdale in Amsterdam

Ook Rochdale in Amsterdam werkt aan de verbetering van de energielabels van hun woningen. Het comfort van wonen moet omhoog en het verbruik omlaag. Een groot aantal van de woningen heeft nog een matig, tot slecht energielabel (F- en G). Het doel van Rochdale is om voor 2020 alle woningen met deze slechte labels aan te pakken. Weijman voert samen met partners Logchies en Van Wijnen het grootste duurzaamheidsproject van Rochdale ooit uit. Een hele mooie uitdaging, waarin Weijman haar deskundigheid op het gebied van energetische maatregelen goed kan laten zien.

Terug naar vorige pagina