Geluidwering

Rust en stilte in huis

Verbetering van het wooncomfort

Draagt bij aan de gezondheid

Geluidsisolatie brengt rust in huis

Rust en stilte in huis is essentieel voor het wooncomfort. Al lijkt het nog zo gewoon, het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In oudere woningen laat de geluidwering vaak te wensen over. Door een toename van verkeer, treinen die vaker rijden of intensiever vliegverkeer, kan de geluidsoverlast fors toenemen. Naast vermindering van het wooncomfort is dit ook slecht voor de gezondheid. In dat geval is geluidsisolatie noodzakelijk om de rust in huis terug te brengen.

Ruime ervaring

Weijman Vastgoedonderhoud heeft ruime ervaring in het aanbrengen van geluidsisolatie. Er zijn tal van geluidwerende voorzieningen, waarmee de rust en stilte in woningen kan worden hersteld. Een voorbeeld hiervan is het aanbrengen van geluidwerende gevelmaatregelen. Dit is enorm effectief.

Hoe gaan wij te werk?

Een gespecialiseerd ingenieursbureau stelt vast wat de geluidsbelasting is en met hoeveel decibellen deze gereduceerd moet worden. De uitkomsten hiervan vertalen wij naar passende gevelmaatregelen om de geluidsoverlast te verminderen. Onze vaklieden voorzien woningen daarnaast van geluidwerend glas, geluidwerende ramen en deuren, binnendakse isolatiepakketten, aangepaste ventilatiesystemen en soms compleet nieuwe daken.

Communicatie met de bewoners

Geluidsanering is altijd maatwerk en vindt plaats in een bewoonde omgeving. Heldere communicatie met de bewoners zorgt ervoor dat de overlast tot een minimum wordt beperkt. Vanaf de eerste dag weet de woningeigenaar wat er gaat gebeuren en wanneer. Onze vakmensen houden rekening met de wensen van de bewoner en stellen zich beleefd en dienstverlenend op. Ons doel is een tevreden opdrachtgever en bewoner!