Thermische isolatie

Meer wooncomfort

Lagere energiekosten

Vermindering CO2-uitstoot

Na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten en vermindering van CO2-uitstoot. Er valt dan ook veel winst te behalen door woningen te isoleren. Woningen worden door Weijman Vastgoedonderhoud onder andere voorzien van dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Door na-isoleren is er sprake van minder CO2-uitstoot, bespaart de huurder flink op de energiekosten en neemt het wooncomfort toe. Na-isoleren is dan ook belangrijk om de duurzame ambities te realiseren.

Maatwerk in isolatie

Weijman Vastgoedonderhoud heeft energie prestatie adviseurs (EPA) in dienst. De adviseurs inventariseren samen met de opdrachtgever de huidige staat van woningen. Per woning wordt een plan gemaakt om meerdere stappen te kunnen zetten met betrekking tot het energielabel.

De adviseurs brengen vooraf het te behalen resultaat en de terugverdientijd haarfijn in beeld. Wij zien thermische isolatie in het licht van de Trias Energetica. Eerst de energievraag beperken, dan pas over duurzame energie nadenken.

Het na-isoleren van woningen kan op verschillende manieren. Zo kunnen we vloer en daken isoleren, de spouw nawollen (na-isoleren) en dubbele beglazing plaatsen. Ook kunnen wij mechanische ventilatiesystemen aanbrengen en afstemmen op de inhoud van de woning. Vervolgens maken we de stap naar een duurzaam en laag energieverbruik.

We voorzien de woningen bijvoorbeeld ook van hoogrendementsketels, zonneboilers en zonnepanelen.

Tevreden bewoners en woningbouwcorporatie

Thermische isolatie van de woning zorgt voor tevreden bewoners. Ze genieten van een tochtvrije woning waar het behaaglijk wonen is. Het voordeel voor de woningbouwcorporatie is dat de verhuurbaarheid van de woning groter wordt en er mogelijkheden zijn om de huur aan te passen.

Passend bij het toegenomen wooncomfort en voor de bewoner gecompenseerd met een lagere energierekening. Thermische isolatie? Daar wordt iedereen beter van.