Historie

Van eenmansbedrijf naar 60 werknemers in de jaren ’60

Oprichter Evert Weijman nam op 8 maart 1908 in Amerongen een schildersbedrijf over en voerde op kleine schaal schilderwerk uit. In 1938 breidde Evert het werk uit. In opdracht van een aannemer werd glas-, verf- en schilderwerk verzorgd voor een rusthuis in Amerongen.

Het bedrijf is vooral na de oorlog door zoon Barend Weijman groot gemaakt. Tijdens de wederopbouw van Nederland heeft Weijman veel woningen en panden gebouwd en gerenoveerd. Eind jaren zestig telde het bedrijf al meer dan 60 werknemers.

Andere activiteiten naast schilderwerk

In 1970 kwam Hans Weijman bij het familiebedrijf in dienst. Vier jaar later kwam Hans in de directie. Onder zijn leiding groeide het bedrijf gestaag. Naast het schilderwerk werden andere activiteiten opgestart. Een isolatietak werd opgericht.

Weijman speelde een belangrijke rol in de toenmalige thermische isolatiegolf die door de oliecrisis werd aangewakkerd. Tienduizenden woningen en gebouwen zijn door Weijman voorzien van spouw- en dakisolatie, dubbele beglazing, tochtwering en kunststof kozijnen. Het schilderswerk werd aangevuld met bouwkundig onderhoudswerk en onderhoudsschilderwerk.

Weijman vastgoedonderhoud

In 2004 is het bedrijf via een management buy out in handen gekomen van een aantal managementleden die al jarenlang werkzaam waren bij Weijman. Het nieuwe management heeft in 2006 vanwege de verdergaande integratie van bouwkundig onderhoud en schilderwerk Weijman Bouw en Weijman Schilders samengevoegd tot Weijman vastgoedonderhoud. Bij Weijman vastgoedonderhoud maken we opdrachtgevers en bewoners het hof. Zetten we dagelijks de kroon op ons werk en bewandelen we altijd de koninklijke weg. Mede daardoor ontvingen we in 2008 het predicaat Hofleverancier. Tevens trad Eric van de Pol dit jaar toe als directeur/aandeelhouder. De toetreding van Corpeq als grootaandeelhouder in 2018 betekent dat het bedrijf belangrijke vervolgstappen kan gaan zetten. Wij hebben een ambitieuze strategie op het gebied van onder meer verduurzaming, energiebesparing en materiaalgebruik. Daarbij werken woningcorporaties steeds vaker met ketenpartners, waarbij partijen als Weijman als regisseur optreden. Wij hebben hier al veel ervaring mee en dat biedt enorme kansen. De participatie van Corpeq biedt ons de gelegenheid om onze prominente positie verder uit te bouwen. Door zowel de opdrachtgever als de bewoner centraal te stellen weet Weijman de klant aan zich te binden en de orderportefeuille uit te breiden als vaste partner in totaalonderhoud.

Op naar 200 jaar Weijman

Het bedrijf is een belangrijke speler op de markt van vastgoedonderhoud. In opdracht van woningbouwcorporaties, groot gebouwbeheerders, vastgoedbeleggers, zorginstellingen, overheden, scholen, gemeenten en bedrijven houden de vakmensen van Weijman zich bezig met het totaalonderhoud aan woningen en gebouwen.

Weijman Vastgoedonderhoud groeit en is de specialist in werkzaamheden zoals planmatig onderhoud, resultaatgericht onderhoud, grootschalige renovaties, schilderwerk, na-isolatie en geluidsanering.