Sluiten

Download RGS

Vraag direct het RGS informatieboekje aan via onderstaand formulier. Je ontvangt het nadat het formulier is ingevuld binnen 5 minuten in uw inbox!




Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Bekijk het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden van Google.

Historie

Van eenmansbedrijf naar 60 werknemers in de jaren '60

Oprichter Evert Weijman nam op 8 maart 1908 in Amerongen een schildersbedrijf over en voerde op kleine schaal schilderwerk uit. In 1938 breidde Evert het werk uit. In opdracht van een aannemer werd glas-, verf- en schilderwerk verzorgd voor een rusthuis in Amerongen.

Het bedrijf is vooral na de oorlog door zoon Barend Weijman groot gemaakt. Tijdens de wederopbouw van Nederland heeft Weijman veel woningen en panden gebouwd en gerenoveerd. Eind jaren zestig telde het bedrijf al meer dan 60 werknemers.

Andere activiteiten naast schilderwerk

In 1970 kwam Hans Weijman bij het familiebedrijf in dienst. Vier jaar later kwam Hans in de directie. Onder zijn leiding groeide het bedrijf gestaag. Naast het schilderwerk werden andere activiteiten opgestart. Een isolatietak werd opgericht.

Weijman speelde een belangrijke rol in de toenmalige thermische isolatiegolf die door de oliecrisis werd aangewakkerd. Tienduizenden woningen en gebouwen zijn door Weijman voorzien van spouw- en dakisolatie, dubbele beglazing, tochtwering en kunststof kozijnen. Het schilderswerk werd aangevuld met bouwkundig onderhoudswerk en onderhoudsschilderwerk.

Weijman vastgoedonderhoud

In 2004 is het bedrijf via een management buy out in handen gekomen van een aantal managementleden die al jarenlang werkzaam waren bij Weijman. Het nieuwe management heeft in 2006 vanwege de verdergaande integratie van bouwkundig onderhoud en schilderwerk Weijman Bouw en Weijman Schilders samengevoegd tot Weijman Vastgoedonderhoud.

Op naar 200 jaar Weijman

Het bedrijf is een belangrijke speler op de markt van vastgoedonderhoud. In opdracht van woningbouwcorporaties, vastgoedbeleggers, Verenigingen van Eigenaren, zorginstellingen, overheden, gemeenten, bedrijven en particuliere woningeigenaren houden de vakmensen van Weijman zich bezig met het totaalonderhoud aan woningen en gebouwen.

Weijman Vastgoedonderhoud groeit en is de specialist in werkzaamheden zoals planmatig onderhoud, resultaatgericht onderhoud, grootschalige renovaties, schilderwerk, na-isolatie en geluidsanering. Door zowel de opdrachtgever als de bewoner centraal te stellen weet Weijman de klant aan zich te binden en de orderportefeuille uit te breiden.

Wilt u meer informatie, heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een offerte? Neem dan direct contact met ons op.